Over ons

Welkom bij Music Centre Blue! 

Wij zijn Loes en Marco Hoogland en samen vormen wij het dynamische duo achter deze bruisende muziekbestemming. Met een diepe passie voor muziek en onze wortels stevig verankerd in de muziekscene, hebben we Music Centre Blue in de afgelopen jaren mogen laten groeien tot een bloeiend centrum waar vele muzikanten hun thuisbasis hebben.

Music Centre Blue bestaat al sinds 2011. Oprichters Jos Groenland en Gerrit Eikenaar legden de basis voor wat Blue nu is: een muzikale hotspot in Noord Holland waar muzikanten uit de hele regio (én ver daarbuiten) graag komen om te repeteren. In 2015 namen we het bedrijf over en samen hebben we Music Centre Blue getransformeerd tot een plek waar muzikanten samenkomen om te oefenen, te creëren en op te treden. Met ons enthousiasme en vakkennis bieden we een inclusieve en stimulerende omgeving voor iedereen die geïnteresseerd is in muziek. Of je nu een beginner bent of een ervaren muzikant die zijn vaardigheden wil aanscherpen, Music Centre Blue biedt de juiste omstandigheden en ondersteuning.

Loes is een ervaren organisatietalent met een schat aan kennis en ervaring op het gebied van evenementen. Sinds 2011 runt ze haar eigen boekingsbureau, Boot Media & Entertainment. Ze heeft van jongs af aan allerlei instrumenten bespeeld en gezongen in bandjes. Inmiddels is ze vooral op haar plek naast het podium, waar ze ervoor zorgt dat anderen kunnen shinen.

Marco is naast altijd vrolijke barman ook professioneel muzikant en producer. Als getalenteerde multi-instrumentalist heeft hij opgetreden op verschillende podia en werkt hij samen met verschillende artiesten. Marco is een meester in het vastleggen van de sound van jouw band en is altijd op zoek naar nieuwe manieren om muziek tot leven te brengen.

Voor ons is muziek een essentieel onderdeel van ons leven. Het is wie we zijn. Wanneer muzikanten bij ons binnenkomen na een drukke werkdag, nog in pak en gehaast, vragen ze snel: “In welke oefenruimte moeten we zijn?” Ze betreden de oefenruimte en komen tijdens de pauze ontspannen terug voor een biertje. De stropdas is af, rode wangen van inspanning: ze zijn helemaal losgekomen en ontspannen! Het is geweldig om te zien dat we dit kunnen bieden aan mensen. Music Centre Blue is niet alleen een plek met prettige ruimtes en goed materiaal voor muzikanten. Het is een ontmoetingsplek waar gelijkgestemde mensen samenkomen die van muziek houden. Hier kun je de hele avond met elkaar praten over muziek. We praten hier tot laat in de avond over effectpedalen of luisteren naar nieuwe muziek aan de bar. Of je nu een beginner bent, weer opnieuw begint met muziek of een conservatorium geschoolde muzikant bent, bij ons is iedereen welkom. Er hangt hier een sfeer van verbondenheid. Als je op een vaste dag komt repeteren, kom je vaak dezelfde mensen tegen. Muziek verbindt mensen, het zorgt ervoor dat verschillen wegvallen. Of je nu een huisarts, student of postbode bent, op het moment dat je bij Music Centre Blue binnenkomt, heeft iedereen hetzelfde doel: muziek maken!

Bij Music Centre Blue draait alles om muziek en het koesteren van de artistieke reis van elke individuele muzikant. We zijn trots om de drijvende krachten achter dit muziekcentrum te zijn. We kijken ernaar uit jullie te ontmoeten en hopen dat je veelvuldig mag genieten van muziek maken bij Music Centre Blue!

aangepaste openingstijden

Blue is op zaterdag 27 april (Koningsdag), donderdag 9 mei (Hemelvaart) en maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) gesloten