Opnamestudio

Laat al je muzikale magie digitaal vastleggen in onze professionele opnamestudio! Het is gemakkelijk en betaalbaar bij Music Centre Blue. Voor slechts € 57,50 per uur (incl. BTW en studio-technicus) wordt alle aanwezige apparatuur gebruikt om jouw muzikale kunsten digitaal te vereeuwigen. En als je regelmatig in ons muziekcentrum repeteert, ontvang je een mooie korting van maar liefst 30% op het reguliere uurtarief en betaal je slechts €40,25 per uur! Meer informatie hierover vind je op onze Actiepagina. Of je nu een solo-artiest bent of een complete band hebt, bij ons ben je aan het juiste adres!

Opnemen met maar liefst 30% korting?!

Jij, als trouwe bezoeker van Blue, bent in voor een geweldige deal! Profiteer nu van maar liefst 30% korting op het gebruik van onze opnamestudio. Of je nu wilt opnemen, mixen of masteren, deze korting geldt voor alle stappen in het creëren van jouw fantastische muziek.

Hoe werkt opnemen bij Blue?
  1. Je kunt ervoor kiezen om elk instrument afzonderlijk op te nemen, te beginnen met drums, dan bas, gitaar en uiteindelijk de zanglijnen. Deze methode biedt de meeste flexibiliteit voor latere bewerkingen, omdat elk instrument op een apart spoor staat.

  2. Een andere mogelijkheid is om de instrumenten gelijktijdig op te nemen (de zang wordt altijd later opgenomen). Ook hierbij wordt elk instrument op een apart spoor opgenomen, maar kan er wel enige overspraak optreden, aangezien de microfoons ook een klein deel van de andere instrumenten oppikken. Het kan lastiger zijn om achteraf correcties aan te brengen.


Optie 1 zorgt voor nauwkeurigheid, maar kost meer tijd, terwijl optie 2 vaak een meer authentieke weergave van de band geeft. Het hangt volledig af van het doel van de opname en jullie voorkeuren. 

Kosten

We nemen op in een blok van maximaal 4 uur. Dit omdat we hebben gemerkt dat na die tijd mensen toch minder scherp zijn, je gehoor moe wordt en de prestaties dus simpelweg minder goed worden. Je bent een half uur van tevoren aanwezig om op te bouwen en warm te spelen/zingen. Tevens zorgen wij er dan voor dat de microfoons allemaal goed geplaatst worden. Dit halve uur rekenen we niet aan je door. Vervolgens beginnen we met de opnamesessie. Hoeveel nummers je binnen die maximaal 4 uur kunt opnemen hangt helemaal af van jullie voorbereiding en verwachtingen. Als jullie de nummers goed hebben gerepeteerd en door en door kennen, kan het snel gaan. De meeste bands nemen tussen de 1 en 4 nummers op per sessie. Het hangt ook af van hoe perfectionistisch jullie zijn. Als bijvoorbeeld de gitarist een kleine fout maakt en jullie de hele take opnieuw willen opnemen, duurt het natuurlijk langer.

Mixen & masteren

Nadat alles naar tevredenheid is opgenomen, moet er gemixt worden. Dit zorgt voor de juiste balans, klankkleur en sfeer van de nummers. Willen jullie dat het hoog en sprankelend klinkt of juist wat warmer en donkerder? Ook hier hangt de tijd die we hiervoor nodig hebben volledig van jullie af. Individuele noten kunnen worden aangepast, er kan worden geknipt en geplakt in de nummers, en het uiteindelijke resultaat (en de kosten) zijn afhankelijk van jullie standaard. Over het algemeen kun je in het geval van opnames van je complete band uitgaan van ongeveer 2 uur voor het mixen en masteren van een nummer. 

Ten slotte wordt alles gemasterd, waarbij we ervoor zorgen dat jullie muziek goed klinkt op verschillende apparaten. Een iPhone-speaker klinkt natuurlijk anders dan een hoogwaardig audiosysteem, maar we streven ernaar om ervoor te zorgen dat het op alle geluidsapparatuur optimaal klinkt.

Beluister hieronder een aantal voorbeelden:

 

Rap/Pop - eigen werk
Pop - cover/demo
Akoestisch - cover
Blues - cover
Pop/meerstemmig - eigen werk
Rock - cover
Indie/Alternative - eigen werk
Black Metal - eigen werk

aangepaste openingstijden

Van 20 juli t/m 1 september hebben we een zomerrooster. Blue is dan geopend op dinsdag t/m vrijdag van 19:30 – 01:00u. Fijne zomer! ☀️