Zangles - Simone Honijk

X

NIEUW: ZANGLESSEN BIJ BLUE DOOR SIMONE HONIJK

 

Vanaf september 2020 kunnen er zanglessen gevolgd worden bij Music Centre Blue. De lessen worden gegeven door Simone Honijk. Hieronder vind je meer informatie over Simone en de zanglessen die ze geeft. Je kunt ook een kijkje nemen op de website van Simone.

 

Heb je vragen, wil je meer informatie of gewoon meteen aanmelden voor een proefles? Stuur dan even een mailtje!

 

Over Simone:
Simone Honijk maakt op 38 jarige leeftijd een carrièreswitch. Op dat moment nog werkzaam als personeelsfunctionaris besluit ze uiteindelijk haar hart te volgen, doet auditie, wordt toegelaten en start met de fulltime Bachelor opleiding Vocal Jazz aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2005 rond ze deze opleiding met een prachtig resultaat af.

Ze volgde gastlessen bij oa Greetje Kauffeld, Nancy Marano , en Deborah Brown. Deborah J. Carter was een aantal jaren haar persoonlijke coach!

Vanaf 2003 treedt Simone regelmatig op met haar eerste Simone Honijk Kwartet” (bestaande uit medestudenten Thijs Cuppen; piano, Klaas Balijon; drums, Eric Hartgers; contrabas) , als ook met andere 4-tet bezettingen en als gastvocaliste bij diverse jazz ensembles op de jazz- en cultuurpodia als ook festivals in Nederland.

 

Simone over haar zanglessen:
In 2005 studeerde ik af aan het Conservatorium van Amsterdam als uitvoerend jazz zangeres en zangdocente. Daarna heb ik nog diverse post opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van stemtechniek (oa CVT, M. Sadolin, scatvocals B. Stoloff) en ademhaling en mij verder bekwaamd in het les geven.

Mijn methode van lesgeven kun je het beste omschrijven als een verzameling van de 'highlights' uit diverse zang- en stem methodieken welke ik persoonlijk als zeer goed werkend (en duidelijk) heb ervaren . Dit is, aangevuld met mijn persoonlijke ervaring als zangeres voor 12 jaar, mijn eigen methode geworden.

 

De eerste stap
Je hebt je aangemeld voor een proefles. In de proefles inventariseer ik wat jouw wensen zijn, wat ik voor je kan betekenen en ontdekken we of we een goede match zijn!
 

 

De start
Als coach werk ik de eerste tijd aan het “vrij” maken (dmv stemtechniek) van je stem zodat er daarna ruimte vrij komt om je muzikale talent en kwaliteit verder te ontwikkelen.  Wanneer je een lied “‘technisch beheerst”‘ (de tekst, melodie/harmonie, maatsoort, ritme, feel  en vorm goed kent)  gaan we verder met jouw interpretatie van het lied en  jouw persoonlijke presentatie (als je het doel hebt om voor publiek te willen zingen).


Ik heb bewust gekozen voor de rol van coach (begeleidster) omdat ik er van uit ga dat iedereen ip kan zingen en zijn/haar stem verder wilt ontwikkelen en ontdekken!  Het gaat in mijn lessen altijd om een wisselwerking dwz input van mij EN jou. Ik kies om die reden ook voor het werken met de leeftijdsgroep vanaf 12 jaar.

Van jou als leerling(e) verwacht ik een pro-actieve houding. Je bent nieuwsgierig, gaat op zelfonderzoek uit en komt met een duidelijke vraag of doelstelling.

 

Doelstelling
Ik stem mijn coaching en opdrachten vervolgens op jouw persoonlijke vraag af en samen formuleren we de doelstelling voor de eerste periode en kiezen we geschikt repertoire waarmee we zullen gaan werken.

Voorbeelden van doelstellingen:

 

 

Voortgang
Tussentijds bewaken we samen de voortgang van deze doelen. Oefening baart kunst! Een oud gezegde maar zeker niet minder waar. Je zult merken dat je gemakkelijker en vrijer gaat zingen als je regelmatig de stemoefeningen oefent en je repertoire doorneemt. Vind je het lastig die zelfdiscipline te ontwikkelen? Dan kan ik je helpen met het maken van een praktisch haalbaar en voor jou inspirerend, studeerschema.

 

Performance – het zingen voor publiek
Jaarlijks organiseer ik aan het einde van het seizoen een leerlingenavond waarin je -onder begeleiding van professionele musici- ervaring  kunt opdoen met jezelf te presenteren voor publiek.

Twee maal per jaar kun je deze ervaring ook opdoen op het podium van de Openbare Bibliotheek in Alkmaar.

Daarnaast stimuleer ik je in initiatieven en mogelijkheden om voor publiek te zingen (open podia etc).

 

Tenslotte:
Het PLEZIER van het zingen staat altijd centraal in mijn lessen!

 

Ben je enthousiast geworden? Meld je aan voor een proefles!